Huevos Rancheros – bagte morgen æg til aftensmad

Jeg ELSKER smagen af det her navn. Og nå ja, selve retten da også :-)!
Huevos Racheros, sig det lige højt og smag på det.
Smagfuld, fyldt med mums og ret nem at gå til. Perfekt hverdagsaften mad, og det på trods af, at det oprindeligt er ment som en morgenmad i Mexico. Jeg kunne nu også godt spise det til morgenmad, så er man da i hvert fald mæt fra morgenstunden.
En dejlig ret, hvor man kan få brugt eventuelle rester, der bare ligger der i køleskabet og ligger.

Du skal bruge:

  • ½ løg hakket fint
  • 1-2 fed hvidløg, presset
  • 1 peberfrugt i gode chuncky bidder
  • ½ squash i halve skiver
  • 10-12 små forkogte kartofler, skæres i halve eller i hvert fald ikke i alt for store stykker
  • God chorizo i skiver
  • ½ dåse kidney bønner
  • 1-2 dåser hakket tomat
  • ½-1 tsk. røget paprika – eller bare almindelig. Dog giver den røgede smag lige det der ekstra lækkerhed
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • Måske et lille drys cayenne?
  • Salt og peber
  • 3-4 æg, sådan cirka et eller to pr. mand
  • Frisk chili – i små skiver til topping
  • Persille – hakket også til topping
  • Avocado
  • Brød

Tag en stor gryde, steg nænsomt det finthakkede løg og hvidløg i en sjat olie. Jeg siger det sikkert hver gang; må ikke få for høj varme, så bliver løgene brankede, og det vil vi ikke have. De skal bare blive dejligt bløde.

I med krydderierne, så de kan nå at afgive god smag. Så kommes peberfrugt, squash, kartofler, bønner og den lækre chorizo i. Steg og vend dem lige godt rundt med løg og krydderier. Så kommes de hakkede flåede tomater over, start med en enkelt dåse og se om det rækker i forhold til, hvor stor en portion, du vil have ud af retten. I herværende brugte jeg 1½, det var rigeligt til os tre.
Lad retten småsimre ti minutters tid, så tingene kan blive gennemvarme og smagene blande sig herligt sammen.

Smag så til med eventuelt flere krydderier, spice det måske op med lidt cayenne.

Tænd ovnen på grill, fordi nu skal vi til det:

Det afgørende og væsentlige element i retten: Æggene. Lav 4 fordybninger i tomatsovsen, slå forsigtigt et æg ned i hvert hul, skru ned til middelvarme og lad æggene stå og pochere i 4-5 minutters tid. Hviden begynder langsomt at sætte sig nedenfra, og når det er blevet ganske lidt hvidt, så kom gryden ind i ovnen under grill i små to minutter, så bliver overfladen af æggene også færdige og lækre.

Så skal der serveres; over i en skål med en god portion og et bagt æg henover. Drys med chili, persille, et par skiver avocado samt et godt brød eller et par tortillas.

Velbekomme!

Den her udgave er en blanding af Jamie Olivers og http://www.valdemarsro.dk bud på retten. Tog bare det bedste fra dem begge to og gjorde det til Lenes udgave…. Og så er jeg jo tilbøjelig til at smide al falsk beskedenhed over borde, og sige at så blev den her den allerbedste udgave!

Måske også fordi jeg var så heldig at få nogle håndplukkede særligt store, dejlige dobbeltblommede æg, så der var æg-stra meget gult, der kunne flyde ud over retten. Men hey, helt almindelige æg er også fuldt ud tilstrækkeligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s